Herendaelhof

P A A R D E N S T A L L I N G

herendaelhof - logo
herendaelhof
Historiek

Op de Herendaelhoeve wordt al eeuwenlang aan landbouw gedaan. Dat is vandaag niet anders. Het Herendaelhof is een gemengd landbouwbedrijf. De zoogkoeien zijn van het Belgische Wit-Blauw ras. De koeien gaan, samen met hun kalf, van in de lente tot in de herst op de weide. In de winter blijven ze in de stal.

De akkerbouw omvat verschillende teelten. In de lente worden suikerbieten, cichorei, aardappelen, korrelmas en boontjes geplant. In de herfst worden gerst en tarwe gezaaid.

Herendaelhof is een familiebedrijf. Luc Theys en An Verboomen baten samen dit bedrijf uit. Zij wonen er met hun drie kinderen Elias, Rosalie en Nathan. Met hun zoon Elias is de opvolging op het landbouwbedrijf verzekerd.

De paardenstalling is in tegenstelling tot het landbouwbedrijf nog zeer jong. Enkele jaren geleden werden de vroegere varkensstallen omgebouwd tot paardenstallen.

Luc Theys is echter al veel langer met paarden bezig. Hij heeft de liefde voor paarden gerfd van zijn grootvader en grootnonkel. Zij deden, in Luc zijn kinderjaren, nog kleine werkjes op t veld met paard en kar.

Het laatste Brabantse boerenpaard op Herendaelhof was de moeder van Luc zijn eerste veulen.(een kruising met een BWP-hengst). Dit veulen groeide samen met Luc op en werd dan ook zijn eerste rijpaard.

Het bezig zijn met dieren zat er van jongs af in bij Luc. De omgang, de verzorging en de voeding van paarden zijn dus zeker niet nieuw voor hem.

En nu deelt Luc zijn passie voor paarden met zijn dochter Rosalie. Paardrijden is haar hobby en zij is al jaren lid van de Landelijke Ruitervereniging.

1
2
3